Preduzeće ABC Maziva generalni je zastupnik i distributer industrijskih maziva renomiranih brendova CASTROL, BP i ARAL. Osim CASTROL, BP i ARAL industrijskih maziva nudimo i usluge zbrinjavanja otpada (ulje, emulzija, zauljena ambalaža) i opremu za rukovanje mazivima (centralni sistemi za podmazivanje mastima i uljima Memolub, pumpe, ručne mazalice, skimeri, refraktometri, mešači emulzije, filteri i dr.) te tehničku podršku kod izbora i primene maziva (laboratorijske analize ulja, masti i emulzije, izrada programa podmazivanja, školovanje radnika, savetovanje i pomoć kod upravljanja podmazivanjem). CASTROL proizvodi pokrivaju industrije kao što su obrada metala, teška industrija (cementare, železare), prehrambena industrija (proizvodi sa NSF H1, kosher i halal sertifikatima), energetika, hemijska industrija i mnoge druge… CASTROL proizvodi se dele na dve glavne grupe: proizvodi za industrijsko održavanje i proizvodi za obradu metala.

 

U ponudi industrijskih maziva imamo ulja, masti, paste i sprejeve za podmazivanje reduktora i prenosnika, lanaca, vazdušnih i rashladnih kompresora, kliznih i kotrljajućih ležajeva, kliznih staza, cirkulacijska ulja, turbinska ulja, hidraulička ulja, teškozapaljive hidraulike, ulja za prenos toplote i sredstva za odmašćivanje i zaštitu od korozije kod remonta mašina i opreme. U ponudi sredstava za obradu metala imamo emulzije, sintetičke emulzije, sintetičke otopine, rezna ulja i ulja za podmazivanje u mikrospreju koja se koriste kod CNC mašinske obrade metala struganjem, glodanjem, brušenjem, dubokim bušenjem…, emulzije, ulja, lakoisparljiva ulja i paste za obrade deformacijom kao što su štancovanje i duboko izvlačenje, paste i ulja za narezivanje navoja ili provlačenje, proizvode na bazi otapala i ulja za zaštitu od korozije, za transport ili konzervaciju delova i mašina, sredstva za pranje delova nakon mašinske obrade ili konzervacije. U ponudi imamo i proizvode za livenje i kovanje.

 

Cilj nam je korisnicima ponuditi najniži trošak i najvišu produktivnost uz zaštitu okoline i radne sredine. U CASTROL-ovoj ponudi naći ćete maziva koja zadovoljavaju osnovne zahteve ali i maziva visokih performansi za najteže primene. Prodaja i kupovina jeftinog maziva ne znači uvek i najmanji trošak u proizvodnji i ne osigurava najveću produktivnost i kvalitet proizvoda, što direktno utiče na vašu profitabilnost. Važno je naći meru između cene i nivoa učinka maziva a u tome Vam mogu pomoći naši inženjeri primene. Kao ovlašćeni zastupnik i CASTROL distributer imamo ISO 9001 i 14000 standarde. Svi CASTROL proizvodi proizvode se u EU i u potpunosti su usklađeni sa REACH i CLP pravilnicima. Kod izbora sastojaka koriste se isključivo najkvalitetnija mineralna ili sintetička (PAO, poliglikoli, esteri…) ulja i aditivi vodećih svetskih proizvođača.